Deze heerlijke pittige Thaise mosselsoep is redelijk snel te maken en boordevol smaak. De pittige curry smaakt heerlijk bij de mosselen, een echte aanrader om een keer te maken.
De kokosmelk past perfect bij de gele curry en geven deze mosselsoep een echte Thaise smaak. Er word in het recept ook gebruik gemaakt van Koriander, maar hou je hier niet van (zoals vele mensen die het naar zeepsop vinden smaken?) dan kun je ook prima fijngesneden bladpeterselie gebruiken
Pittige mosselsoep recept
- 1 ui gesnipperd
- 1 rode peper fijngesneden zonder zaadjes
- 2 eetlepels gele curry pasta
- 500 ml kippenbouillon (van een bouillonblokje)
- 500 ml kokosmelk
- 2 eetlepels fijngesneden koriander (of evt peterselie)
- 1 kg mosselen
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel vissaus
- Olijfolie om te bakken
Pittige mosselsoep maken
- Was de mosselen goed en haal de kapotte mosselen eruit
- Verhit wat olie in een grote pan en smoor hierin de fijngesnipperde ui en het pepertje glazig
- Voeg dan de currypasta toe en bak op zacht vuur voor een minuutje, zo komen de smaken lekker vrij
- Voeg dan de kippenbouillon toe samen met de kokosmelk en breng aan de kook, laat 10 minuutjes zachtjes koken
- Voeg dan de mosselen toe en schep af en toe om tot de schelpen allemaal open zijn
- Breng op smaak met de limoensap en de vissaus
- Schep de soep samen met de mosselen in borden en garneer met de fijngesneden koriander (of de peterselie)
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 1 rode peper fijngesneden zonder zaadjes
- 2 eetlepels gele curry pasta
- 500 ml kippenbouillon van een bouillonblokje
- 500 ml kokosmelk
- 2 eetlepels fijngesneden koriander of evt peterselie
- 1 kg mosselen
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel vissaus
- Olijfolie om te bakken
Bereiding
- Was de mosselen goed en haal de kapotte mosselen eruit
- Verhit wat olie in een grote pan en smoor hierin de fijngesnipperde ui en het pepertje glazig
- Voeg dan de currypasta toe en bak op zacht vuur voor een minuutje, zo komen de smaken lekker vrij
- Voeg dan de kippenbouillon toe samen met de kokosmelk en breng aan de kook, laat 10 minuutjes zachtjes koken
- Voeg dan de mosselen toe en schep af en toe om tot de schelpen allemaal open zijn
- Breng op smaak met de limoensap en de vissaus
- Schep de soep samen met de mosselen in borden en garneer met de fijngesneden koriander (of de peterselie)