Mosselen in pittige tomatensaus zijn makkelijk te maken en heel erg lekker. Ik gebruik lekkere gepelde tomaten die al in stukjes gesneden zijn en dan met verse kruiden zoals oregano en tijm, knoflook en een klein beetje pit door een klein rood pepertje mee te koken krijg je een heerlijk pittige tomatensaus.
Onderstaand recept is voor 2 -4 personen (hoofdgerecht of voorgerecht)
Mosselen in tomatensaus recept
- 2 kilo verse mosselen goed gewassen en schoongemaakt
- Goede scheut olijfolie om te bakken
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 takje tijm
- 1 takje oregano fijngesneden
- 1 rood pepertje zonder zaadlijst fijngesneden
- 1 laurierblad
- 1 theelepel chilipoeder
- 200 gram tomatenblokjes
- 2 dl witte wijn
- 1 eetlepel verse peterselie fijngesneden
- Peper en zout
Mosselen in pittige tomatensaus maken
- Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de rode peper, knoflook en de gesnipperde ui toen en bak het op zacht vuur 2-3 minuutjes, het mag niet gaan kleuren
- Voeg dan de tomatenblokjes, de tijm, oregano, chilipoeder en het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook
- Voeg de wijn toe en voeg wat zout en peper naar smaak toe en breng aan de kook
- Doe dan de goed gewassen mosselen in de pan en breng weer aan de kook, als de saus te dik is voeg dan een klein beetje water toe
- Roer de mosselen regelmatig om net zolang tot alle mosselen open zijn gekomen
- Voeg dan de vers gehakte peterselie toe en roer goed door
- Verdeel de mosselen over de borden en schep de saus eroverheen
- Serveer bv met stukken lekker boerenbrood die je lekker in de tomatensaus kan dopen
Ingrediënten
- 2 kilo verse mosselen goed gewassen en schoongemaakt
- Goede scheut olijfolie om te bakken
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 takje tijm
- 1 takje oregano fijngesneden
- 1 rood pepertje zonder zaadlijst fijngesneden
- 1 laurierblad
- 1 theelepel chilipoeder
- 200 gram tomatenblokjes
- 2 dl witte wijn
- 1 eetlepel verse peterselie fijngesneden
- Peper en zout
Bereiding
- Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de rode peper, knoflook en de gesnipperde ui toen en bak het op zacht vuur 2-3 minuutjes, het mag niet gaan kleuren
- Voeg dan de tomatenblokjes, de tijm, oregano, chilipoeder en het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook
- Voeg de wijn toe en voeg wat zout en peper naar smaak toe en breng aan de kook
- Doe dan de goed gewassen mosselen in de pan en breng weer aan de kook, als de saus te dik is voeg dan een klein beetje water toe
- Roer de mosselen regelmatig om net zolang tot alle mosselen open zijn gekomen
- Voeg dan de vers gehakte peterselie toe en roer goed door
- Verdeel de mosselen over de borden en schep de saus eroverheen
- Serveer bv met stukken lekker boerenbrood die je lekker in de tomatensaus kan dopen