Mossel sausjes
Op deze pagina vind je heerlijke mossel sausjes die je kan serveren bij je mosselen zoals cocktailsaus, kruidensausje, aioli, mosterdsausje of lekkere dillesaus
Aioli met een vleugje citroen recept 1 eidooier 2 teentjes knoflook 150 ml zonnebloemolie 3 eetlepels sap van een citroen 1 theelepel mosterd Zout en vers gemalen peper 1/2 theelepel rasp van citroenschil Aioli maken Doe de eidooier samen met een snufje zout, 1 eetlepel citroensap en de mosterd in een mengkom Voeg nu al roerend druppelsgewijs de…
Lees verder!
Kerriesaus recept 2 theelepels kerriepoeder 2 eetlepels olie 4 eetlepels mayonaise 1 eetlepel water ½ eetlepel gembersiroop Kerriesaus maken Zet een heel klein steelpannetje op het vuur met 2 eetlepels olie en voeg hier de kerriepoeder aan toe Verwarm dit zachtjes zodat de kerriepoeder mooi oplost en smaak los gaat laten (dit heet myoteren) Doe nu…
Lees verder!
Kruidensaus voor mosselen recept 3-4 eetlepels mayonaise 1-2 eetlepel water 1 eetlepel verse peterselie fijngehakt 1 eetlepel verse dille goed fijngesneden ½ theelepel gedroogde tijm Vers gemalen peper Kuidensaus voor mosselen maken Meng de mayonaise met het water en roer goed oor Voeg nu de gehakte kruiden toe en meng door Breng op smaak met vers gemalen peper
Lees verder!
Mosselsaus recept 5 eetlepels mayonaise 1 eetlepel dyonmosterd 2 eetlepels water 1 theelepel fijngehakte dille Peper naar smaak Mosselsaus maken Meng alle ingrediënten goed door elkaar en proef na, optioneel een klein scheutje honing
Lees verder!