Aioli met een vleugje citroen recept
- 1 eidooier
- 2 teentjes knoflook
- 150 ml zonnebloemolie
- 3 eetlepels sap van een citroen
- 1 theelepel mosterd
- Zout en vers gemalen peper
- 1/2 theelepel rasp van citroenschil
Aioli maken
- Doe de eidooier samen met een snufje zout, 1 eetlepel citroensap en de mosterd in een mengkom
- Voeg nu al roerend druppelsgewijs de olie toe tot er een egale emulsie ontstaat
- Blijf de olie er heel langzaam bijgieten terwijl je blijft roeren, net zolang tot alle olie op is
- Haal nu de 2 teentjes knoflook door de knoflookpers en doe het bij de mayonaise
- Voeg nu ook een halve theelepel citroenrasp toe en roer alles goed door
- Breng op smaak met vers gemalen peper en voeg indien nodig nog wat zout en wat extra citroensap toe
Ingrediënten
- 1 eidooier
- 2 teentjes knoflook
- 150 ml zonnebloemolie
- 3 eetlepels sap van een citroen
- 1 theelepel mosterd
- Zout en vers gemalen peper
- 1/2 theelepel rasp van citroenschil
Bereiding
- Doe de eidooier samen met een snufje zout, 1 eetlepel citroensap en de mosterd in een mengkom
- Voeg nu al roerend druppelsgewijs de olie toe tot er een egale emulsie ontstaat
- Blijf de olie er heel langzaam bijgieten terwijl je blijft roeren, net zolang tot alle olie op is
- Haal nu de 2 teentjes knoflook door de knoflookpers en doe het bij de mayonaise
- Voeg nu ook een halve theelepel citroenrasp toe en roer alles goed door
- Breng op smaak met vers gemalen peper en voeg indien nodig nog wat zout en wat extra citroensap toe