Gegratineerde mosselen zijn makkelijk te maken. Je kookt de mosselen eerste en daarna verwijder je 1 schelp en bestrooi je met een mengsel van paneermeel en kaas en gratineer ze daarna in de voorverwarmde oven. Je kunt de mosselen als maaltijd serveren maar deze gegratineerde mosselen doen het ook erg goed als hapje. Onderstaand recept is voor 2 personen of als je het als hapje serveert is het natuurlijk voor meer personen.
Gegratineerde mosselen recept
- 1kg mosselen goed gewassen en schoongemaakt
- 250 gram gesneden mosselgroenten
- 125 ml witte wijn
- 25 gram geraspte kaas (belegen)
- 25 gram paneermeel
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel verse peterselie gewassen en fijngehakt
- Roomboter
- Scheutje olijfolie om te bakken
Gegratineerde mosselen maken
- Neem een grote pan of een mossel pan en doe hier een scheutje olijfolie in en zet op het vuur
- Bak de mosselgroenten een beetje aan en voeg dan de goed gewassen mosselen toe en blus af met de witte wijn
- Breng de mosselen aan de kook en kook de mosselen in ongeveer 5-7 minuten tot de mosselen open zijn, hussel de pan regelmatig even om
- Giet de mosselen dan af en laat ze afkoelen
- Haal nu 1 schelp van de mosselen af en leg ze met 1 schaal in de ovenschaal
- Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden hetelucht)
- Meng nu de geraspte kaas met het fijngehakte knoflookteentje en de paneermeel goed door elkaar
- Verdeel dit over de mosselen en leg een heel klein klontje roomboter op elke mossel en zet de ovenschaal dan in het midden van de voorverwarmde oven
- De mosselen zijn klaar als ze een beetje beginnen te kleuren, dit duurt ongeveer 5-7 minuten
- Haal ze dan uit de oven en serveer ze direct
Ingrediënten
- 1 kg mosselen goed gewassen en schoongemaakt
- 250 gram gesneden mosselgroenten
- 125 ml witte wijn
- 25 gram geraspte kaas belegen
- 25 gram paneermeel
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel verse peterselie gewassen en fijngehakt
- Roomboter
- Scheutje olijfolie om te bakken
Bereiding
- Neem een grote pan of een mosselpan en doe hier een scheutje olijfolie in en zet op het vuur
- Bak de mosselgroenten een beetje aan en voeg dan de goed gewassen mosselen toe en blus af met de witte wijn
- Breng de mosselen aan de kook en kook de mosselen in ongeveer 5-7 minuten tot de mosselen open zijn, hussel de pan regelmatig even om
- Giet de mosselen dan af en laat ze afkoelen
- Haal nu 1 schelp van de mosselen af en leg ze met 1 schaal in de ovenschaal
- Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden hetelucht)
- Meng nu de geraspte kaas met het fijngehakte knoflookteentje en de paneermeel goed door elkaar
- Verdeel dit over de mosselen en leg een heel klein klontje roomboter op elke mossel en zet de ovenschaal dan in het midden van de voorverwarmde oven
- De mosselen zijn klaar als ze een beetje beginnen te kleuren, dit duurt ongeveer 5-7 minuten
- Haal ze dan uit de oven en serveer ze direct