1rode chilipeperfijngehakt (optioneel, voor extra pit)
2lente-uitjesin dunne ringetjes
Zonnebloemolie of een andere neutrale olie
Bereiding
Voorbereiden van de ingrediënten:
Zorg ervoor dat de mosselen goed schoon zijn. Verwijder alle baarden en controleer of de schelpen gesloten zijn. Open schelpen die niet sluiten bij een tikje kun je beter weggooien.
Aromatische basis maken:
Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gember en rode currypasta toe en bak dit 1-2 minuten tot het begint te geuren.
Toevoegen van kokosmelk en kruiden:
Voeg de kokosmelk, citroengras, vissaus, suiker, limoensap en -rasp toe. Breng dit mengsel aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed kunnen mengen.
Koken van de mosselen:
Voeg de mosselen toe aan de pan. Dek de pan af en laat de mosselen ongeveer 5-7 minuten koken, of totdat alle schelpen open zijn. Schud de pan af en toe om ervoor te zorgen dat alle mosselen gelijkmatig garen. Gooi mosselen die niet openen weg.
Afwerking:
Haal de pan van het vuur en verwijder de citroengrasstengel. Voeg de gehakte koriander, chilipeper en lente-uitjes toe. Roer alles goed door zodat de smaken zich kunnen mengen.
Serveren:
Serveer de Thaise mosselen direct in diepe borden of kommen. Zorg ervoor dat je wat van de heerlijke saus over de mosselen schept. Dit gerecht is heerlijk met een stuk knapperig brood of een portie gestoomde rijst.