Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige mosselsoep met gele curry
5
van
9
stemmen
Afdrukken
Pin
Gang:
Soep
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Totale tijd:
45
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Auteur:
Mosselen koken
Ingrediënten
1
ui gesnipperd
1
rode peper fijngesneden zonder zaadjes
2
eetlepels
gele curry pasta
500
ml
kippenbouillon
van een bouillonblokje
500
ml
kokosmelk
2
eetlepels
fijngesneden koriander
of evt peterselie
1
kg
mosselen
2
eetlepels
limoensap
1
eetlepel
vissaus
Olijfolie om te bakken
Bereiding
Was de mosselen goed en haal de kapotte mosselen eruit
Verhit wat olie in een grote pan en smoor hierin de fijngesnipperde ui en het pepertje glazig
Voeg dan de currypasta toe en bak op zacht vuur voor een minuutje, zo komen de smaken lekker vrij
Voeg dan de kippenbouillon toe samen met de kokosmelk en breng aan de kook, laat 10 minuutjes zachtjes koken
Voeg dan de mosselen toe en schep af en toe om tot de schelpen allemaal open zijn
Breng op smaak met de limoensap en de vissaus
Schep de soep samen met de mosselen in borden en garneer met de fijngesneden koriander (of de peterselie)