Ga terug
–+ servings
Pittige mosselsoep met gele curry

Pittige mosselsoep met gele curry

5 van 9 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Soep
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Mosselen koken

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode peper fijngesneden zonder zaadjes
  • 2 eetlepels gele curry pasta
  • 500 ml kippenbouillon van een bouillonblokje
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels fijngesneden koriander of evt peterselie
  • 1 kg mosselen
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel vissaus
  • Olijfolie om te bakken

Bereiding

  • Was de mosselen goed en haal de kapotte mosselen eruit
  • Verhit wat olie in een grote pan en smoor hierin de fijngesnipperde ui en het pepertje glazig
  • Voeg dan de currypasta toe en bak op zacht vuur voor een minuutje, zo komen de smaken lekker vrij
  • Voeg dan de kippenbouillon toe samen met de kokosmelk en breng aan de kook, laat 10 minuutjes zachtjes koken
  • Voeg dan de mosselen toe en schep af en toe om tot de schelpen allemaal open zijn
  • Breng op smaak met de limoensap en de vissaus
  • Schep de soep samen met de mosselen in borden en garneer met de fijngesneden koriander (of de peterselie)