Ga terug
–+ servings
Mosselen in pittige tomatensaus

Mosselen in pittige tomatensaus

4.65 van 34 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Mosselen koken

Ingrediënten

  • 2 kilo verse mosselen goed gewassen en schoongemaakt
  • Goede scheut olijfolie om te bakken
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 takje tijm
  • 1 takje oregano fijngesneden
  • 1 rood pepertje zonder zaadlijst fijngesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 2 dl witte wijn
  • 1 eetlepel verse peterselie fijngesneden
  • Peper en zout

Bereiding

  • Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de rode peper, knoflook en de gesnipperde ui toen en bak het op zacht vuur 2-3 minuutjes, het mag niet gaan kleuren
  • Voeg dan de tomatenblokjes, de tijm, oregano, chilipoeder en het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook
  • Voeg de wijn toe en voeg wat zout en peper naar smaak toe en breng aan de kook
  • Doe dan de goed gewassen mosselen in de pan en breng weer aan de kook, als de saus te dik is voeg dan een klein beetje water toe
  • Roer de mosselen regelmatig om net zolang tot alle mosselen open zijn gekomen
  • Voeg dan de vers gehakte peterselie toe en roer goed door
  • Verdeel de mosselen over de borden en schep de saus eroverheen
  • Serveer bv met stukken lekker boerenbrood die je lekker in de tomatensaus kan dopen