2kilo verse mosselen goed gewassen en schoongemaakt
Goede scheut olijfolie om te bakken
1ui gesnipperd
1teentje knoflook fijngesneden
1takje tijm
1takje oregano fijngesneden
1rood pepertje zonder zaadlijst fijngesneden
1laurierblad
1theelepelchilipoeder
200gramtomatenblokjes
2dlwitte wijn
1eetlepelverse peterselie fijngesneden
Peper en zout
Bereiding
Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de rode peper, knoflook en de gesnipperde ui toen en bak het op zacht vuur 2-3 minuutjes, het mag niet gaan kleuren
Voeg dan de tomatenblokjes, de tijm, oregano, chilipoeder en het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook
Voeg de wijn toe en voeg wat zout en peper naar smaak toe en breng aan de kook
Doe dan de goed gewassen mosselen in de pan en breng weer aan de kook, als de saus te dik is voeg dan een klein beetje water toe
Roer de mosselen regelmatig om net zolang tot alle mosselen open zijn gekomen
Voeg dan de vers gehakte peterselie toe en roer goed door
Verdeel de mosselen over de borden en schep de saus eroverheen
Serveer bv met stukken lekker boerenbrood die je lekker in de tomatensaus kan dopen