2kgmosselengoed gewassen en ontdaan van kapotte en drijvende mosselen
1zakje mosselgroenteklik op de link voor hoe je dit ook zelf samen kan stellen
1zakje mosselkruidenoptioneel
Goede scheut witte wijn
Bereiding
Doe de helft van de mosselen in een mosselpan of in een andere hoge pan en voeg dan de helft van de mosselgroenten en mosselkruiden toe en doe dan de rest van de mosselen erin. Bovenop de rest van de mosselkruiden en mosselgroenten
Giet er een goede scheut witte wijn op (ongeveer een laagje van 1cm in de pan)
Zet de pan op hoog vuur en breng de mosselen aan de kook
Zodra de mosselen bijna koken moet je de pan met de deksel erop een paar keer omhusselen
Breng dan aan de kook en hussel nog 3x. De mosselen zijn nu open en zijn klaar om geserveerd te worden.
Eet de mosselen met stokbrood en sausjes of met frietjes
Wil je geen witte wijn gebruiken om de mosselen te koken dan kun je ook 1cm water in de pan doen ipv witte wijn en daar de mosselen in koken.
De mosselkruiden zijn optioneel, pure mosselen zonder kruiden zijn ook heerlijk.