Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aioli met een vleugje citroen
4.83
van
17
stemmen
Afdrukken
Pin
Gang:
Saus
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Porties:
2
personen
Auteur:
Mosselen koken
Ingrediënten
1
eidooier
2
teentjes knoflook
150
ml
zonnebloemolie
3
eetlepels
sap van een citroen
1
theelepel
mosterd
Zout en vers gemalen peper
1/2
theelepel
rasp van citroenschil
Bereiding
Doe de eidooier samen met een snufje zout, 1 eetlepel citroensap en de mosterd in een mengkom
Voeg nu al roerend druppelsgewijs de olie toe tot er een egale emulsie ontstaat
Blijf de olie er heel langzaam bijgieten terwijl je blijft roeren, net zolang tot alle olie op is
Haal nu de 2 teentjes knoflook door de knoflookpers en doe het bij de mayonaise
Voeg nu ook een halve theelepel citroenrasp toe en roer alles goed door
Breng op smaak met vers gemalen peper en voeg indien nodig nog wat zout en wat extra citroensap toe