Ga terug
–+ servings
Gegratineerde mosselen

Gegratineerde mosselen

4.89 van 17 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Mosselen koken

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen goed gewassen en schoongemaakt
  • 250 gram gesneden mosselgroenten
  • 125 ml witte wijn
  • 25 gram geraspte kaas belegen
  • 25 gram paneermeel
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie gewassen en fijngehakt
  • Roomboter
  • Scheutje olijfolie om te bakken

Bereiding

  • Neem een grote pan of een mosselpan en doe hier een scheutje olijfolie in en zet op het vuur
  • Bak de mosselgroenten een beetje aan en voeg dan de goed gewassen mosselen toe en blus af met de witte wijn
  • Breng de mosselen aan de kook en kook de mosselen in ongeveer 5-7 minuten tot de mosselen open zijn, hussel de pan regelmatig even om
  • Giet de mosselen dan af en laat ze afkoelen
  • Haal nu 1 schelp van de mosselen af en leg ze met 1 schaal in de ovenschaal
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden hetelucht)
  • Meng nu de geraspte kaas met het fijngehakte knoflookteentje en de paneermeel goed door elkaar
  • Verdeel dit over de mosselen en leg een heel klein klontje roomboter op elke mossel en zet de ovenschaal dan in het midden van de voorverwarmde oven
  • De mosselen zijn klaar als ze een beetje beginnen te kleuren, dit duurt ongeveer 5-7 minuten
  • Haal ze dan uit de oven en serveer ze direct