Ga terug
–+ servings
Aioli met een vleugje citroen

Aioli met een vleugje citroen

4.83 van 17 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Saus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Mosselen koken

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 3 eetlepels sap van een citroen
  • 1 theelepel mosterd
  • Zout en vers gemalen peper
  • 1/2 theelepel rasp van citroenschil

Bereiding

  • Doe de eidooier samen met een snufje zout, 1 eetlepel citroensap en de mosterd in een mengkom
  • Voeg nu al roerend druppelsgewijs de olie toe tot er een egale emulsie ontstaat
  • Blijf de olie er heel langzaam bijgieten terwijl je blijft roeren, net zolang tot alle olie op is
  • Haal nu de 2 teentjes knoflook door de knoflookpers en doe het bij de mayonaise
  • Voeg nu ook een halve theelepel citroenrasp toe en roer alles goed door
  • Breng op smaak met vers gemalen peper en voeg indien nodig nog wat zout en wat extra citroensap toe